AmCham učesnica prve regionalne konferencije Američkih privrednih komora u Tirani

Dodajte komentar

Izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), gdin Edin Seferović, prisustvovaće regionalnoj konferenciji Američkih privrednih komora koja će biti održana 13. novembra 2013. godine u Tirani. Jednodnevnoj konferenciji pod nazivom „Zajedničke perspektive regionalnih AmCham-ova“, kao prvoj regionalnoj inicijativi ovog tipa, prisustvovaće predstavnici Američkih privrednih komora i ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Albaniji, Makedoniji, Kosovu i Crnoj Gori, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Regionalna konferencija ima za cilj intenzivnije umrežavanje AmCham-ova iz regiona i njihovu bližu saradnju na pitanjima zagovaranja interesa privrednika, privlačenja investicija u regionu i drugim pitanjima prekogranične saradnje. Konferencija AmCham-ova regiona će biti prilika da se pošalje jaka poruka svim vladama regiona o neophodnosti i važnosti umreženosti regionalnog tržišta, kako bi ono postalo što atraktivnije za američke i druge strane investicije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ovakva praksa regionalnog umrežavanja AmCham-ova uobičajena je u Evropi, zemljama Baltika i drugim regionima u svijetu. Za ovogodišnjeg domaćina konferencije odabrana je Albanija, a predviđeno je da se mjesto održavanja konferencije mijenja principom rotacije među zemljama učesnicama. Konferenciji će pored izvršnog direktora AmCham Montenegro, gdina Edina Seferovića, prisustvovati i savjetnik za ekonomska i pravna pitanja u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, gdin Džerijer Ismail (Jerrier Ismail).

Američka privredna komora u Crnoj Gori je nezavisno poslovno udruženje, sa sjedištem u Podgorici, čija misija je poboljšanje poslovne klime u Crnoj Gori kako bi se privukao veći broj američkih i drugih stranih investicija. Pored toga, AmCham je posvećen jačanju saradnje između Sjedinjenih država i Crne Gore kroz trgovinu, investicije i ekonomski razvoj. AmCham je u Crnoj Gori osnovana 19. novembra 2008. godine, trenutno ima više od 65 članova, i to su američke, crnogorske i druge inostrane kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *