Perišić: Nemamo informaciju koliko je potrošeno od uvođenja stečaja

Dodajte komentar

Na sporedni ulaz Kombinata aluminijuma sinoć je ušlo devet kamiona i pored protesta radnika koji na glavnoj kapiji blokiraju njihov ulazak i izlazak, javlja radioAntena M.

Šef menadžerskog tima koji upravlja KAP-om Nebojša Dožić objašnjava koji su njihovi dalji koraci.

– Bio je vikend. Danas moram da provjerim kolike su zalive sirovina, da li kamioni moraju izaći danas ili sjutra i moramo napraviti proračun svega toga. Onog momenta kada bude dovoljno sirovina, pozvaće se stečajni upravnik, policija će da asistira, ako kamionu prođu prođu. Ako ne – KAP se gasi i gotovo. Isto kao i prije.

Radovan Tošković, predstavnik 420 radnika koji traže otpremnine i prijevremenu penziju, kaže da su iznenađeni ulaskom kamiona, ali ne odustaju od blokade.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Mi smo stajali na kapijama gdje ima asfalta i rampi, a oni su ušli preko zelenih površina. Po nama su to nelegalni prolazi. Zato su nam se pridružili i ostali radnici. Sada smo na svim prolazima i nećemo odustati.

Stečajni upravnik Veselin Perišić na pitanje podgoričkog radija da prokomentariše tvrdnje poslanika SDP-a Damira Šehovića koji je nedavno kazao da je KAP poreske obveznike od uvođenja stečaja koštao 13 miliona eura, kaže:

– Ja nemam te podatke. Prepustio sam to “Montenegrobonusu” da ljudi rade svoj posao. Sigurno će, kada završe poslovni aranžman, kazati koliki su ti eventualni gubici. Može se postaviti i obrnuto pitanje: da li bi šteta bila manja od štete koja bi se u Kombinatu desila da je došlo do havarijskog gašenja. Ko bi onda platio to – nego građani.

Podsjetimo, predsjednik odbora direktora “Montenegrobonusa” Darko Uskoković nije htio da kaže koliko je ta kompanija od uvođenja stečaja dala novca za organizovanje proizvodnje i koliko je novca potrošeno za struju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *