Holandski “Amels/Damen” potencijalni partner kompanijama “Adriatic Marinas” i “Brodogradilište Bijela”

Dodajte komentar

Kompanija Adriatic Marinas, koja upravlja tivatskom marinom za megajahte Porto Montenegro, ponudila je Vladi i Brodogradilištu Bijela osnivanje posebne kompanije za remont i servisiranje jahti, uz partnerstvo jedne od najrenomiranijih kompanija iz oblasti jahtinga, holandskog Amels/Damen-a, pišu Vijesti.

Direktor Adriatic Marinas-a Oliver Korlet je za taj podgorički list kazao da je u pitanju jedan od najboljih partnera za taj posao koja bi obučila postojeće radnike Bijele za novu jahting industriju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Predložili smo Vladi i Brodogradilištu osnivanje kompanije za remont i servisiranje jahti, čija bi djelatnost bila ekološki i finansijski održiva, koja bi se oslanjala na veliko znanje i vještine zaposlenih u Brodogradilištu, koja bi mogla funkcionisati koristeći prednosti novog tržišta jahti, za koje smo dokazali da u sve većem broju dolaze u Crnu Goru. Ona bi predstavljala dalji podsticaj novim investicajama u Porto Montenegro i drugim novim projektima u Bokokotorskom zalivu, ali i na čitavoj obali, pa i šire – rekao je Korlet.

Holandska kompanija, prema njegovim riječima, posluje isključivo u skladu sa najvišim evropskim standardima i ima izuzetno iskustvo u transformaciji brodogradilišta.

– Ukoliko bi uspijeli da dovedemo kompaniju Amels/Damen u Crnu Goru, to bi zaista bila prekretnica, i mnoge buduće generacije bi osjećale dugoročne direktne i indirektne benefite od ovog poduhvata. Uspjeh koji smo postigli transformacijom u Tivtu, postigli bismo i u Bijeloj – rekao je Korlet.

On je kazao da analize pokazuju da trenutna poslovna djelatnost Brodogradilišta u Bijeloj predstavlja znatnu opasnost za životnu sredinu.

Korlet je takođe istakao da Porto Montenegro ulaže velike napore da spriječi pad poslovne aktivnosti tokom zimskih mjeseci zbog odlaska jahti na remont i servis u Italiju i Hrvatsku.

– U tom smislu, zaista se nadamo da ćemo doći do dogovora sa Bijelom i nastaviti njihovu nautičku tradiciju tako što ćemo za buduće generacije pokrenuti novu, ekološki bezbjednu industriju koja se zasniva na jahtama, kao što radimo i u Tivtu – kazao je direktor Adriatic Marinas-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *