Societe Generale banka želi intezivniju saradnju sa Crnom Gorom

Dodajte komentar

Societe Generale banka izrazili zainteresovana je za unaprjeđenje saradnje sa Crnom Gorom, posebno u dijelu prezentacije naše zemlje na međunarodnom tržištu kapitala, saopšteno je na sastanku ministra finansija Radoja Žugića sa zamjenicom direktora Odjeljenja za trgovinu dužničkim hartijama od vrijednosti u Societe Generale grupi Zeinom Bignier i glavnom izvršnom direktoricom Societe Generale Montenegro banke Brankom Pavlović.

“Predstavnici Societe Generale banke izrazili su vjerovanje da će međunarodne rejting agencije, u budućim izvještajima, prepoznati napredak Crne Gore u stabilizaciji javnih finansija“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

U tom smislu, Crnoj Gori je ponuđena pomoć u vidu pružanja besplatnih savjetničkih usluga vezanih za pristup rejting agencijama, kao i inostranim investitorima.

Žugić je upoznao predstavnike Societe Generale banke sa fiskalnom i makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori, kao i planovima i projekcijama fiskalne politike za iduću godinu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na sastanku je, takođe, bilo riječi i o obezbjeđenju finansijskih sredstava za potrebe državnog budžeta za narednu godinu, kao i o mogućnostima za podršku Societe Generale grupe, kada je riječ o namjeri Ministarstva finansija da restruktuira javni dug.

“Ministar Žugić je inicijativu Societe Generale banke pozitivno ocijenio i najavio da će biti razmotrena mogućnost uspostavljanja saradnje u ovim oblastima“, navodi se u saopštenju.

Zajednički je konstatovano da je saradnja sa Societe Generale bankom uspješna, te da se, i u narednom periodu, treba fokusirati na njeno obogaćivanje novim sadržajima.  (cdm.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *