HTC nije na prodaju

Dodajte komentar

Čini se kao da skoro sve vijesti koje dolaze iz HTC-a imaju neke veze sa poljuljanim finansijama kompanije.

HTC je juče upozorio da će prihodi nastaviti da padaju uprkos smanjenju troškova i taktičkih prodaja i dogovora koji su kompaniji obezbjedili mali profit. Uprkos malim pobjedama, finansijska situacija u HTC-u nije ohrabrujuća i mogla bi da dovede do toga da mnogi dioničari počnu da se brinu o budućnosti kompanije.

Prodaja modela HTC One ipak nije uspjela da spasi cijelu kompaniju, a sa ograničenim predstavljanjima modela One i One Max, HTC jednostavno nema dovoljno premijum uređaja koji bi mu omogućili da se bori sa konkurencijom.

Predsjednica borda direktora kompanije, Šer Vang je već preuzela neke ozbiljne poslove kompanije na sebe i nastavlja da insistira na tome da HTC neće biti predat drugoj kompaniji kao što je to učinila Nokia.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ona takođe odbija da podrži spajanje sa nekom drugom kompanijom o čemu se već neko vrijeme spekulisalo.

S obzirom na to da ona i njen muž posjeduju šest odsto akcija kompanije, vrlo je malo vjerovatno da će se bilo kakvo otkupljivanje kompanije desiti bez njene dozvole.

Iako to ne pruža odgovor na pitanje kako HTC planira da uradi kako bi se spasio, ovo pokazuje da kompanija ima prilično predanog vođu u liku Šer Vang, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *