Finansijsko obrazovanje danas ključno za svakoga

Dodajte komentar

Guverner Centralne Banke Crne Gore učestvovao je u radu 2. regionalnog sastanka Međunarodne organizacije Child and Youth Finance International za Evropu i centralnu Aziju, koji je održan 4. i 5. novembra u Evropskoj centralnoj banci. Sastanku su prisustvovali guverneri, odnosno viceguverneri centralnih banaka Albanije, Makedonije, Češke Republike i Moldavije.

Na sastanku su razmatrana pitanja finansijskog uključivanja i obrazovanja djece i mladih i način njihovog unaprjeđenja u regionu. Prezentovane su aktivnosti koje su pojedine države napravile u ovoj oblasti, a moglo se čuti i mišljenje mlade populacije po ovom pitanju.

Glavna poruka sastanka, prema riječima Mario Draghi-ja, predsjednika Evropske centralne banke , saopštena u završnici sastanka, je da je „finansijsko obrazovanje danas ključno za svakoga, kako bi se povezali sa svijetom i sigurnije živjeli u ovom svijetu punom mogućnosti“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Naredni sastanak Međunarodne organizacije za finansiranje djece i omladine za Evropu i centralnu Aziju biće održan sledeće godine u Skoplju u organizaciji Narodne banke Makedonije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *