Uhapšen vlasnik „Pantomarketa“ zbog afere Agrobanke

Dodajte komentar

Uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i oštetili “Agrobanku” za dva miliona i četiristotine hiljada eura, saopštio je MUP.

Uprava kriminalističke policije i Policijska uprava u Vranju, u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u “Agrobanci”, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su zloupotrijebili položaj odgovornog lica i nanijeli štetu “Agrobanci” od dva miliona i četiristotine hiljada eura.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, uhapšeni su vlasnik preduzeća „Panto-market” i većinski vlasnik povezanih firmi “Živino-produkt”, “Žitopromet”, Kraljevačka industrija mesa”, “Panto-market stočar” i “Panto-grup doel” Panto Vučurović ( 1954), odgovorno lice “Živino-produkta” V. R. (1948), sudski vještak B. R. (1949), predsjednik kreditnog odbora “Agrobanke” B. P. (1954) i član izvršnog odbora “Agrobanke” B. Z. (1970).

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i predsjednik Upravnog odbora “Živino-produkta” N. N. (1967).

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Postoje osnovi sumnje da je Panto Vučurović uz pomoć ostalih osumnjičenih tokom decembra 2010. godine u ime preduzeća “Živino-produkt” podnio zahtjev “Agrobanci” za dodjelu kratkoročnog kredita od 254.926.560 dinara. 

Kao garancija da će kredit biti vraćen u zalog je data imovina preduzeća “Živino-produkt”, koju je sudski vještak procijenio na 517.430.870 dinara, dok je Poreska uprava u Vranju tu imovinu procijenila na 117.000 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

Postoje osnovi sumnje da su sredstva odobrena po ovom kreditu iskorišćena za namirenje obaveza preduzeća kojima je upravljao osumnjičeni  Vučurović prema “Agrobanci”.

Otplata kredita koji je uzeo osumnjičeni Panto Vučurović nije otpočela, a privredno društvo “Živino-produkt” je u postupku stečaja.

Na ovaj način osumnjičeni su omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi privrednim društvima kojima je upravljao osumnjičeni Panto Vučurović od dva milona i četiristotine hiljada eura, na štetu “Agrobanke”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *