EPCG: Pastori umjesto Malerbe

Dodajte komentar

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore EPCG, na prijedlog strateškog partnera kompanije A2A, je na današnjoj sjednici smijenio dosadašnjeg izvšnog direktora kompanije Enrika Malerbu, te na njegovo mjesto postavio Stefana Pastoria.

“U prethodne četri godine, od kada je kompanija A2A ušla u vlasnički udio EPCG, energetska kompanija suočavala se sa krupnim problemima, prije svega promjenama prilikom određivanja cijena električne energije kao i sa situacijom duboke krize jednog važnog industrijskog klijenta, a sve to u periodu konstantne globalne recesije. Navedeni problemi nijesu riješeni, ali put ka njihovom rješavanju danas izgleda jasniji, pod uslovom da sve uključene strane nastave da sarađuju uz maksimalno zalaganje”, ističu u EPCG.

Prema njihovim riječima, tokom prethodnog četvorogodišnjeg perioda, pokrenute su važne aktivnosti unutar kompanije, koje se odnose na reorganizaciju, povećanje operativne efikasnosti, kao i pokretanje nekoliko investicionih programa.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Rezultati koje EPCG ostvaruje ohrabruju da se nastavi ovim putem, i pored postojanja određenih problema, i da se započne jedna nova faza za EPCG, sa još većim fokusom na operativnu efikasnost i industrijski razvoj. Zbog prethodno navedenog, smatramo da je ovo pravi trenutak za uključivanje Stefana Pastorija, menadžera sa značajnim iskustvom u sektoru energetike na evropskom nivou, u upravljačku strukturu EPCG.  Izražavamo uvjerenje da će ova promjena na vrhu dati dodatni podsticaj učvršćivanju i razvoju kompanije, za dobrobit svih akcionara, zaposlenih, klijenata i, uopše, energetskog i ekonomskog sektora Crne Gore”, ističu u EPCG. (cdm.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *