Isplativije živjeti u Barseloni i putovati na posao u London nego živjeti u njemu

Dodajte komentar

Bloger Sem Kukni izračuno je da mu je jeftinije da živi u Barseloni i avionom putuje na posao u Londonu, nego da iznajmljuje stan u prijestonici Velike Britanije.

London je oduvijek bio u vrhu liste najskupljih gradova svijeta, ali koliko su cijene u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva porasle, najbolje govori blog jednog njegovog stanovnika.Sem Kukni, koji živi u Londonu, izračunao je da mu je jeftinije da iznajmljuje dvosoban stan u Barseloni, a zatim četiri puta nedjeljno „leti“ do Velike Britanije, nego da živi u jednosobnom stanu u Londonu.

Kukni je izračunao da mu je svakog mjeseca potrebno 2.000 eura za život u londonskom Vest Hempstedu, kada se saberu kirija, porez i prevoz.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sa tim novcem u Barseloni bi mogao da iznajmi dvosoban stan po cijeni od 680 eura mjesečno, nađe jeftine letove sa najbližeg aerodroma, koji bi ga koštali 57 eura dnevno, i da opet uštedi 387 eura, a da pri tom živi u mnogo većem stanu.

Iako letenje avionom četiri puta nedjeljno svakako nikom nije preporučljivo, on je definitivno „plastično“ opisao koliko je skupo živjeti u Londonu.

Originalni blog podjeljen je više od sedam hiljada puta, a čak se pojavio i na španskim sajtovima, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *