Evo zašto u Guglu nije kao u bajci

Dodajte komentar

Zahvaljujući redovnim izvještajima u medijima o brojnim pogodnostima u kojima uživaju radnici Gugla, uvaženo je mišljenje da je u pitanju kompanija iz snova.

Međutim, budući da svaka priča ima dvije strane, Business Insider sad prenosi tvrdnje zaposlenih koji pišu da u Guglu ipak radni uslovi nisu tako bajkoviti kao što se redovno prikazuju.

Njihove izjave prenijete su sa Kuora, sa segmenta koji bivši i sadašnji radnici koriste kako bi iznijeli (ono za što oni misle da su) negativna iskustva o radu u kompaniji Gugl.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ovo su neka od njih:

“Najgore kod rada u Guglu, za mnoge ljude, je to što imaju previše obrazovanja ili znanja za ono što rade. Gugl ima vrlo visoko postavljenu ljestvicu pri zapošljavanju kako bi se održao brend. Kao rezultat toga biraju izuzetno bistre i kvalifikovane kandidate, čak i za najniže pozicije”.

“Nažalost, uprkos uobičajenom mišljenju, mislim da su inženjeri u Guglu – osrednji. Ali uz jako puno arogancije. Svaki od njih misli da je bolji od onog drugog. Pa je prilično teško bilo šta s njima raspraviti, osim ako niste prijatelji. Objektivne rasprave su prava rijetkost, budući da svi brane svoju teritoriju i ne zanimaju ih mišljenja drugih, osim ako su ti drugi – Bogovi”.

“Razlog zbog kojeg sam nakon tri godine otišao iz Gugla bio je taj što sam shvatio da je uticaj koji imam u firmi kao pojedinac stvarno minimalan. Osim ako ste neizmjerno talentovan inženjer koji je dobio priliku da smisli nešto novo, vjerovatno ste samo momak/ jdevojka koji dodaju ulje za podmazivanje točkićima u mašineriji”.

“Ako morate da radite u jednoj od četiri glavne zgrade u kampusu, velika je vjerovatnoća da će vam radni prostor biti izuzetno skučen. Uobičajen je prizor vidjeti tri ili četiri radnika u jednom odjeljku ili nekoliko menadžera koji dijele kancelariju. Uz sve moguće sadržaje kao što su prostorije za jelo, igre, TV, razgovore, sastanke itd, nevjerovatno je teško pronaći malo mira, mjesto na kojem možete da razmišljate”.

“Ako se nalazite u procesu dobijanja posla u Guglu, pregovarajte oštro, budite jasni u svojim zahtjevima i obavezno tražite SVE napismeno. Čućete jako puno mutnih obećanja, koja se ne ispunjavaju”.

“Tamo je kao u Nedođiji – ljudi nikad ne odrastu. Stalno piju, druže se, igraju igrice i jako malo rade”.

“Ono što je meni smetalo jeste nemogućnost da radim van kancelarije, što sam potpuno uspješno radio poslednjih 5-6 godina”.

“Kao neko ko je privremeno radio u Guglu, mogu reći da mi je najgori bio arogantni stav stalnih zaposlenih. Kao da misle da je svako ko ne radi stvarno za Gugl manje vrijedan i pametan”.

b92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *