Lazović: EPCG za porez duguje 50 miliona eura

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore EPCG koja trenutno duguje 50 miliona za porez po osnovu uvoznog PDV-a i doprinosa na zarade, počela je nakon blokade računa da plaća po tri miliona eura mjesečno, rekao je vicepremijer Vujica Lazović.

„Poreska uprava je u julu, kada je dug za doprinose počeo naglo da raste, blokirala račun EPCG i prinudno naplatila dva miliona eura. Nakon toga su iz EPCG saopštili da ne mogu jednokratno izmiriti dug i ponudili da mjesečno plaćaju tri miliona, što je jednako dvomjesečnom porezu na zarade u toj kompaniji. Do sada je po tom osnovu plaćeno 11 miliona, tako da dug trenutno iznosi 19 miliona eura“, saopštio je Lazović u Skupštini odgovarajući na pitanje Mladena Bojanića iz Pozitivne Crne Gore, prenosi portal Cdm.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema crnoj listi poreskih dužnika objavljenoj u julu ove godine, dug EPCG za porez i doprinose na zarade bioje 14,9 miliona eura.

Prema Lazovićevim riječima, EPCG bi po tom planu trebalo da izmiri poreski dug za doprinose do marta iduće godine.

On je naveo da je dug EPCG po osnovu uvoznog PDV-a 31 milion eura i da Uprava carina ima kompletnu dokumentaciju, koja joj je potrebna za prinudnu naplatu duga.

„Neće biti prinudno naplaćena kompletna suma, već će se naplaćivati dio po dio, kako ne bi bilo ugroženo normalno funkcionisanje EPCG i snabdijevanje građana“, istakao je Lazović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *