Direktoru Erste banke Aleksi Lukiću Srebrno odlikovanje za zasluge Republike Austrije

Glavnom izvršnom direktoru Erste banke Aleksi Lukiću uručeno je Srebrno odlikovanje za zasluge Republike Austrije na svečanosti povodom proslave nacionalnog praznika Republike Austrije.

Odlikovanje koje dodjeljuje predsjednik Savezne Republike Austrije dr Hajnc Fišer, Lukiću je uručio novoimenovani ambasador Austrije u Crnoj Gori Johann Fröhlich.

” Kao generalni direktor u funkciji izvršnog direktora Erste Bank u Crnoj Gori od aprila 2010. godine, predstavljate jedno od nauspješnijih i najpoznatijih preduzeća koja se bave pružanjem finansijskih usluga u Crnoj Gori. Poznati ste po aktivnom pružanju podrške austrijsko-crnogorskim odnosima. Sa Vašom kompanijom ste se zauzimali kako za promociju bilateralnih ekonomskih odnosa, tako i za podršku projektima Ambasade Austrije u Crnoj Gori iz oblasti kulture. Vaša kompanija je generalni sponzor Crnogorskog simfonijskog orkestra, koji je ostvario uspješnu saradnju sa Ambasadom i muzičarima iz Austrije. Pored toga, Erste banka podržava Novogodišnji koncert bečke muzike „Pozdrav iz Austrije“ koji se održava od 2011. godine i predstavlja nauspješniju i medijalno zapaženu manifestaciju CSOa i Ambasade Austrije. Vaša kompanija je već godinama jedan od sponzora proslave Nacionalnog praznika Austrije, za šta vam se srdačno zahvaljujem“, kazao je Ambasador Fröhlich.

Osim toga, kako je dodao, Erste banka podržava aktivnosti Erste Fondacije, među kojima je demokratska radionica, koju je u januaru ove godine otvorila predsjednica Austrijskog parlamenta, gospođa Barbara Prammer, u cilju podsticanja interesovanja mladih u Crnoj Gori za demokratske vrijednosti i političke nauke.

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *