Španska Bankija ponovo bilježi dobit

Španska banka Bankija, koja je nacionalizovana i u decembru prošle godine primila pomoć od Evropske unije, saopštila je danas da se u trećem kvartalu povratila na staze profita poslije prošlogodišnjih velikih gubitaka.

Prema saopštenju banke, njen neto profit je u trećem kvartalu bio 161 milion eura u odnosu na gubitak od 2,6 milijardi eura iz istog perioda lani, dok je cjelokupna grupacija BFA-Bankija u tom periodu ostvarila neto profit od 219 miliona eura, prenosi Frans pres.

U čitavoj prošloj godini, Bankija je zabilježila rekordan gubitak od 19,193 milijardi eura, a cijela grupacija BFA-Bankija od 21,238 milijardi eura.

U periodu januar-septembar ove godine, Bankija je imala profit od 353 miliona eura, a čitava grupacija dobit od 648 miliona eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema saopštenju banke, profit iz trećeg kvartala najviše je rezultat prodaje 12 odsto akcija Bankije u osiguravajućoj kompaniji Mapfre za 979 miliona eura.  (capital.ba)

Check Also

Švajcarski planinski trezor za čuvanje bogatstva

Švajcarska, nadaleko poznata kao bastion diskretnog, sigurnog bankarstva, uskoro će svjetskim bogatašima ponuditi još jedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *