Nema viška zaposlenih: Državnoj upravi nedostaje 1.500 radnika

Dodajte komentar
O viškovima u državnoj upravi govorilo se godinama unazad, iako niko nije uradio analizu koja bi to pokazala. Prema informacijama nadležnih službi, čini se da su priče o viškovima samo glasine jer je stvarnost sasvim drugačija.

Po podacima Uprave za kadrove u državnoj upravi je upražnjeno čak 1.500 radnih mjesta, pišu Dnevne novine, prenosi Cdm. Direktorka Uprave za kadrove Svetlana Vuković kazala je u razgovoru za Dnevne novine da je u državnoj upravi zaposleno 10.500, dok je 12.000 sistematizovanih radnih mjesta.

“Procjena je da nema dovoljan broj zaposlenih u državnoj upravi iako se stalno priča o viškovima. O viškovima se priča, a niko nije napravio funkcionalnu analizu”, upozorila je Vuković.

Prema njenim riječima, U Crnoj Gori je neophodna sveobuhvatna analiza koja bi pokazala broj i strukturu radnih mjesta u organima državne uprave, te da li je ona zadovoljavajuća. Funkcionalna analiza rađena je jedino u pravosuđu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Komentarišući česte optužbe da se do posla u državnoj upravi može doći samo preko “dobre veze”, Svetlana Vuković uvjerava da vjerovatno “onaj ko ne zna on priča o vezama.

“Nikada se nije pomoglo onome ko zna. On svojim mjestom i rezultatom na rang listi već je zadovoljan”, istakla je Vuković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *