Nokia nestaje sa tržišta?

Dodajte komentar

Microsoft polako privodi kraju preuzimanje vrijedno sedam milijardi dolara – poslovanje Nokie u oblasti mobilnih telefona i tablet uređaja. Kada se akvizicija završi, brend koji je već godinama sinonim za mobline telefone preći će u potpunosti u ruke Microsofta.

Nekadašnji izvršni direktor Nokie Stephen Elop, sada na čelu Microsoft devices odjeljenja, kaže da nije isključeno da kroz deset godina ne bude više telefona pod imenom Nokia. Prvi Windows tablet, Lumia 2520, kao i phalbet pametni telefon iz Lumia serije, koji su predstavljeni ove nedelje u Abu Dabiju, mogu biti poslednji koji će nositi ime poznatog brenda. Kompanije se još uvek nisu dogovorile oko nastupa na tržištu ovih uređaja, a kako je Elop naglasio u intervjuu Telegraphu, postoji mogućnost da umjesto oznake Nokia nose naziv Lumia.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Još uvijek se nismo odlučili za dominantan brend kada su u pitanju pametni telefoni. Treba ispistati na šta korisnici najbolje reaguju“, istakao je Elop.

Microsoft će najvjerovatnije prestati da razvija tablet liniju Lumia brenda, kako oni ni bi bili konkurenti Surface uređajima, koji su već dosta dugo na tržištu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *