iPod slavi rođendan, da li je posljednji?

Dodajte komentar

iPod je napunio svoj dvanaesti rođendan koji bi ujedno mogao da bude i posljednji.

Apple više od godinu dana nije predstavio novi iPod, a da je kompanija planirala novu verziju uređaja, on bi vjerovatno bio predstavljen 22. oktobra zajedno sa novim iPadovima i kompjuterima.

Tokom godina su predstavljene 24 verzije iPoda. I iako se originalni iPod činio malo glomaznim, Apple je naporno radio kako bi ga stesao.

Prvi iPod dolazio je u verzijama od 5 i 10GB, što je bilo dovoljno za 1.000 i 2.000 pjesama i ništa drugo, Nije postojala spektakularna grafika i mnoštvo pjesama, samo pjesme.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Današnji iPod može imati do 160GB, posjeduje kameru, Retina displej, WiFi, aplikacije i još mnogo toga.

Kada se iPod pojavio 2001. godine bio je prvi Appleov uređaj koji nije bio kompjuter. Sada iPhone i iPod mogu da rade sve što i on, ali i mnogo više.

Iako je prodaja iPoda u stalnom padu, on će biti zapamćen kao jedna od Appleovih inovacija koja je promijenila svijet. On je kompaniju pretvorio u brend koji je postao dio našeg životnog stila.

Apple još nema komentar o budućnosti uređaja a trenutno je i dalje moguće kupiti brojne iPod uređaje kao što je iPod shuffle ili iPod Classic, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *