Google lansira muzički servis do kraja godine?

Dodajte komentar

Google se navodno nalazi u posljednjoj fazi pripremanja muzičkog servisa na zahtjev koji će posjedovati besplatnu i premijum verziju za desktop i mobilne uređaje.

Navodni izvještaji očekivali su da će Google lansirati pretplatnički muzički servis za YouTube ovog ljeta, ali se to nije desilo, tako da se sada ovaj servis očekuje do kraja godine.

Ovaj mogući muzički servis trebalo bi da zvuči kao Spotify ali će takođe imati i video sudeći po Billboardu. I, poput Pandore, trebalo bi da posjeduje dvije verzije – besplatnu i premijum koja će korisnicima davati neograničeni pristup albumima i umjetnicima kao i muziku bez reklama kao i offline prostor za skladištenje.

Billboard navodi da bi servis trebalo da košta 10 dolara mjesečno i da će biti kompatibilan sa mnogim drugim Googleovim servisima kao što je Google Glass.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Google je navodno zaključio sve potrebne ugovore kako bi servis radio a u martu je kompanija potpisala ugovor sa Warner Music grupom koji mu daje prava za dva servisa na koja radi, jedan je dio Android muzičke platforme a drugi je YouTube.

Ovo je samo jedan od koraka koje kompanija pravi kako bi se izborila sa servisima kao što je Spotify i koji bi trebalo da YouTube učine još profitabilnijim.

YouTube je trenutno najveći muzički servis na svijetu i trenutno sav profit ostvaruje putem oglasa, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *