Codra poreski dug plaća poslovnim prostorom

Dodajte komentar

Komisija za naplatu poreskih potraživanja imovinom poreskog obveznika, prihvatila je zahtjev “Specijalne bolnice Codra” da svoj poreski dug, u iznosu od 206.677 eura, plati imovinom, odnosno, poslovnim prostorom.

Specijalna bolnica Codra, u skladu sa Uredbom o postupku naplate poreskih potraživanja imovinom poreskog obveznika, obratila se Poreskoj upravi zahtjevom za plaćanje poreskog duga imovinom.

Nakon kompletiranja dokumentacije, PU je isti dostavila Ministarstvu finansija- Komisiji za naplatu poreskih potraživanja imovinom poreskog obveznika radi daljeg postupanja.

Poreski dug Codre na dan 31.decembar 2012. godine iznosio je 206.677,12 eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Pomenuto preduzeće predlaže da se isti naplati imovinom upisanom u listu nepokretnosti broj 4006 KO Podgorica II na kat.parceli broj 3992, broj zgrade 1, poslovni prostor u vanprivredi PD 27, P1, površine 103 kvadratna metra u Ulici Novaka Miloševa u Podgorici”, stoji u informaciji Vlade.

Nakon razmatranja predmeta, Komisija za naplatu poreskih potraživanja je od Uprave za imovinu zatražila izvještaj o stanju poslovnih prostora koji su ponuđeni za plaćanje poreskog duga.

Prilikom razmatranja predmeta, urađena je nova procjena vrijednosti nepokretnosti, jer je izlaskom na lice mjesta, utvrđeno da je površina poslovnog prostora veća u odnosu na površinu koja je upisana za 12 kvadratnih metara.

Tako je Codri data mogućnost da upodobi stvarno stanje površine poslovnog prostora sa stanjem u listu nepokretnosti, što je ona i učinila.

Prema novoj procjeni, tržišna vrijednost ponuđenih nepokretnosti je 170.815,20 eura.

“Nakon što je to poreskih obveznik učinio, Komisija za naplatu poreskih potraživanja imovinom poreskog obveznika je podnijeti zahtjev ocijenila prihvatljivim”, saopšteno je iz Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar
  • Nevidjeno , zasto se neko ne zapita kakao je Kodra dobila posao sa fondom zdravstva na tenderu kada glavni uslov da konkurisite je upravo trebao biti izmiren porez zakljucno sa 31.12.2012 god .Poreski dug Codre na dan 31.decembar 2012. godine iznosio je 206.677,12 eura. Ko je IZ PORESKE UPRAVE izdao potvrdu Kodri da konkurise i dobije posao sa fondom ?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *