Crnogorske preduzetnice učestvovale na konferenciji u Makedoniji

Dodajte komentar

Podrška preduzetnicama da utiču na pozitivne promjene u matičnim ekonomijama, kao i poboljšanju ekonomskih mogućnosti za žene u biznisu bili su ciljevi Međunarodne konferencija žena preduzetnica, koja je nedavno održana u Strumi u Makedoniji.

Na konferenciji, organizovanoj u okviru projekta pod nazivom Investiraj za budućnost, učestvovali su, pored Udruženja preduzetnica Crne Gore, i predstavnici biznisa, preduzetništva, političkog i javnog života, civilnog sektora i drugih društvenih oblasti.

Iz Udruženja su naveli da je projekat, koji predviđa podršku procesu obrazovanja i učenja, kao i umrežavanju i unapređenju žena i ženskog preduzetništva, počeo serijom od tri velike konferencije, održane u Istanbulu, Zagrebu i Varšavi.

– Konferencija u Strugi predstavlja nastavak umrežavanja uspješnih žena različitih profilacija iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Gruzije, Bjelorusije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kipra, Grčke, Moldavije, Poljske, Slovenije, Ukrajine i Turske – saopšteno je iz Udruženja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Oni su kazali da je više od 100 talentovanih žena regiona imalo priliku da tokom dva panela, više različitih radionica i seminara, podijele iskustva, sposobnosti i talente koje posjeduju i koriste u svakodnevnom radu.

– Na taj način im je omogućeno da prošire praktična znanja i vještine u poljima svojih djelatnosti i zanimanja – rekli su iz Udruženja, piše Pobjeda.

Potpredsjednica Udruženja Edita Dautović, razgovarala je sa ostalim učesnicama i o stvaranju mreže među ženama posvećenim unapređenju poslovnog ambijenta za žene u Evropi. Na tim sastancima bilo je riječi i o načinu na koji da se obavi pripremanje žena jugoistočne Evrope i Evroazije, kao i pozitivne promjene u nacionalnim ekonomijama, uključujući i male grantove, obrazovne razmjene i mentorstvo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *