Apple predstavio novi tablet iPad Air i iPad Mini

Dodajte komentar

Američki tehnološki gigant Apple predstavio je nove tablet iPad uređaje, što se ocjenjuje kao nastavak nemilosrdne borbe za tržište sa sličnim uređajima koje su lansirali Samsung, Google i Amazon.

Novi uređaj je dobio naziv iPad Air i u odnosu na dosadašnje Applove tablete lakši je i tanji (450 grama težak).

Takođe, ima novu kameru, dual mikrofon i brži A7 čip koji ga pokreće i biće ponuđen u dvije boje – srebrnoj i svemirsko-sivoj.

Osnovna verzija od 16 gigabajta, koja koristi WiFi internet, koštaće 499 dolara, dok će ona koja koristi mobilni internet imati cijenu od 629 dolara.

iPad Air će se od 1. novembra naći u prodaji u 40 država, među kojima je i Kina.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pored ovog tableta, predstavljen je i novi iPad Mini, čija će cijena biti 399 dolara za osnovni i 529 dolara za napredni model.

U prodaji i dalje ostaju raniji modeli, pri čemu će stari iPad Mini sada koštati 299 dolara, a veći iPad2 399 dolara.

Stručnjaci ocijenjuju da je Apple izašao sa prilično visokim cijenama za nove uređaje, pa je neizvjesno kako će tržište to dočekati, pored brojnih Android tableta koji mogu da se nađu po cijeni ispod 250 dolara.

Akcije Apple-a su, nakon što su predstavljeni novi tableti i njihove cijene, pale za 0,3 odsto i sada iznose 519 dolara po akciji.

Borba između Androida i Applea se nastavlja, pošto prema pisanju USA Today, Android sada drži 49,6 odsto a Apple 48,6 odsto svjetskog tržišta. Prije dvije godine, Apple je držao blizu dvije trećine, a Android oko 30 odsto tržišta. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *