Rusija u energetiku ulaže bilion dolara

Dodajte komentar

Rusija će u narednoj deceniji uložiti oko bilion dolara u energetske projekte, odnosno 733 milijarde eura. Potrošnja energije u azijsko-pacifičkoj regiji raste iz godine u godinu.

Bilionsku investiciju je najavio predsednik nevladine organizacije Global Energy Igor Lobovski na 22. svjetskom energetskom kongresu, u Južnoj Koreji.

“Investicije u energetiku koje je najavio ruski resorni ministar Aleksander Novak, biće upola veće od kapitalnih investicija Kanade, koja u tom periodu planira da uloži 650 milijardi dolara”, rekao je Lobovski, prenosi Bizlife.

On je dodao da potrošnja energije u azijsko-pacifičkoj regiji raste iz godine u godinu. Samo kineske potrebe za energijom rastu godišnje 5,8 posto, navodi ruska izvještajna agencija Itar-Tass.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Rusija, kao najveći svjetski izvoznik prirodnog plina i jedan od najvećih dobavljača nafte, uspješno planira nove projekat s azijskim partnerima”, rekao je Lobovski.

Energetski stručnjaci su na kongresu u Južnoj Koreji raspravljali o različitim načinima upotrebe energije, navodi francuska agencija AFP.

Prema podacima Međunarodne organizacije za energiju (IAE), za gotovo milijardu i po ljudi električna energija je nedostupna, a ona je jedan od glavnih preduslova razvoja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *