Predložen raskid ugovora za marinu Bar

Dodajte komentar

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva uputilo je Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte predlog za raskid Ugovora o prodaji akcija i Ugovora o koncesiji sa kompanijama ‚‚Multikapitals“ i ‚‚Latvijas Krajbankom“ iz Rige, koje su vlasnik 54 odsto akcija akcionarskog društva ‚‚Marina“ iz Bara.

Iz Ministarstva podsjećaju da su Ugovori potpisani decembra 2009. godine sa koncesijom na period od 30 godina, uz obavezu realizacije investicionog programa u ukupnoj vrijednosti od 11,5 miliona eura.

„Ministarstvo saobraćaja je utvrdilo da Ugovor treba raskinuti zbog neispunjavanja obaveza iz Investicionog programa. Država u ovom slučaju koristi mehanizme kako bi raskinula privatizacione ugovore koji nisu dali očekivane rezultate“, navodi se u saopštenju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U Ministarstvu očekuju da Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte uskoro razmatra predlog da se jednostrano raskine Ugovor sa koncesionarom i vlasnikom akcija AD „Marina „ Bar.

„Odluka Savjeta za privatizaciju će svakako opredijeliti i naredne poteze resornog ministarstva“, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *