Investicioni potencijali Ulcinja predstavljeni na sajmu u Minhenu

Dodajte komentar

Investicije u Ulcinju neće oživjeti ako se ne izvrši realizacija infrastukturalnih invesicija koje smo pripremili. Razvoj infrastrukture je preduslov za ulaganja – rekao je Nazif Cungu, predsjednik opštine Ulcinj, na konferenciji za novinare održanoj povodom nastupana na Sajmu investicija u Minhenu „Expo real“ od 7. do 9. oktobra ove godine.

– U narednom periodu očekujemo konkretne ponude od investitora. Razgovarali smo sa predstavnicima Rixos Group Compani koji su zainteresovani za investiranje u Veliku plažu i zakup zemlje na 90 godina ili kupovinu zemlje ako bude moguća – rekao je Cungu i naveo da je razgovarao sa predstavnicima firmi Hyat Hotels, Martin Hotels, PFK Hotel Consulting, Protim Rzisnik Perc, Deutche Grundis i mnogim drugima.

Na Sajmu koji je imao 36.000 učesnika iz 68 zemalja predstavljen je Ulcinj sa četiri kapitalna projekta: predstavnicima firme Rokšped koji su predstavili projekat hotela „Galeb“, firma Star of Montenegro sa projektom hotela „Jadran“, firma UL Group sa projektom Dulcino Pearl SPA Centar i Inveraqua.

Cungu je dodao i to da su nadležnosti opštine ograničene pojasom Morskog dobra.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Ulcinj je grad sa najvećim potencijalima u Crnoj Gori. Učešćem na ovom sajmu predstavili smo našu opštinu kao investicionu destinaciju, kreirali smo bazu podataka potencijalnih investitora i dogovorili dalje kontakte sa njima – rekao je Cungu.

Cungu je izložio novinarima i velikom broju prisutnih iz turističke privrede prezentaciju o učešću na Sajmu. Izvijestio je o mnogobrojnim sastancima sa investitorima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *