Lukoil ulaže milijardu u dijamante

Dodajte komentar

Investicije u projekat dobijanja dijamanata na nalazištu koje pripada Lukoilu biće veće od milijardu dolara, rekao je predsjednik kompanije Vagit Alekperov, prenose svjetski mediji.

On je u susretu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom potvrdio da se dobijanje prvih dijamanata na toj lokaciji očekuje u novembru ove godine i pozvao Putina da prisustvuje tom događaju. Za novembar je takođe planirano otvaranje fabrike za preradu dijamanata.

Prema riječima rukovodioca Lukoila, koje prenosi Interfaks, na tom projektu naftna kompanija radi u saradnji sa firmom za eksploataciju dijamanata Alrosa. Takođe, sva pitanja u vezi sa proizvodnjom dijamanata Lukoil je dogovorio sa Ministarstvom finansija i državnom ustanovom za dragocjene metale Gohran.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Rudnik dijamanta koji eksploatiše Lukoil nazvan je po geologu Vladimiru Gribu. Istraživanje područja obavlja se od 1996. godine. U početku su rezerve procijenjene na 6,5 milijardi dolara, a prema novim podacima, njihova vrijednost je 11 milijardi dolara. (B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *