Konferencija SB, EBRD i EIB u subotu u Vašingtonu

Dodajte komentar

Zvaničnici Svjetske banke, Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) sastaće se u subotu u Vašingtonu, kako bi saopštili da su te institucije na dobrom putu da osiguraju obećana sredstva od 30 milijardi eura za region centralne i jugoistočne Evrope (CSEE).

Na tom događaju, pod nazivom „Finansiranje privrednog rasta u centralnoj i jugoistočnoj Evropi“, će prisustvovati potpredsjednik Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju Laura Tak, predsjednik EIB-a Verner Hojer i predsjednik EBRD-a Suma Čakrabarti, navedeno je današnjem saopštenju EBRD.

Zarad hvatanja u koštac sa slabim privrednim rastom i ekonomskim usporavanjem u zemljama Centralne i Jugoistočne Evrope (CSEE), Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka, okupile su se u novembru prošle godine radi pokretanja zajedničke međunarodne finansijske institucije čiji je akcioni plan stimulisanje privrednog rasta u zemljama CSEE.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Akcioni plan, kreiran u kontekstu „Bečke inicijative“, pokrenut je kao podrška privrednom rastu u regionu CSEE putem inicijativa kroz privatni i javni sektor, infrastrukturu, korporativne investicije, i finansijski sektor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *