Policija kontroliše rad državnih preduzeća

Dodajte komentar

Crnogorska Uprava policije počela je kontrolu poslovanja svih preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države.

Službenici za suzbijanje privrednog kriminala već su uzeli dio poslovne dokumentacije za provjeru rada „Plantaža“. Pošto će biti kontrolisane sve firme u kojima je većinski paket akcije u državnom vlasništvu, to znači da će se osim „Plantaža“ ispitati da li su nezakonito poslovale „Elektroprivreda Crne Gore“, Luka Bar, „Željeznička infrastruktura“, „Željeznički prevoz“, Jadransko brodogradilište, Institut „Simo Milošević“, Budvanska i Ulcinjska rivijera.

Iz crnogorske policije su pojasnili da kontrola nije počela nakon podnošenja prijava zbog nepravilnosti u načinu rukovođenja „Plantaža“ ili neke druge firme, prenose mediji.

„Riječ je o redovnoj kontroli poslovanja svih preduzeća u kojima je država većinski vlasnik“, naveli su u policiji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prvih šest mjeseci ove godine „Plantaže“ su, kako pokazuju zvanični finansijski izvještaji, završile sa gubitkom većim od pola miliona evra. Samo godinu ranije polugodište je završeno sa profitom od 1,13 miliona evra.

Zbog smanjenih prihoda čak su i zarade kasnile, svim zaposlenima su prije nekoliko mjeseci smanjene deset odsto, a prema nezvaničnim informacijama – dijelu zaposlenih plate su tada „prepolovljene“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *