Bafet tokom krize zaradio 10 milijardi dolara

Dodajte komentar

Američki biznismen Voren Bafet, koji se nalazi na četvrtom mjestu Forbsove liste najbogatijih ljudi, već je zaradio oko 10 milijardi dolara dobiti ulaganjem u velike kompanije od početka svjetske finansijske krize i ta suma nastavlja da raste.

Kako je objavio Vol strit džornal, Bafet koji kontroliše holding Berkšir Hatavej (Berkshire Hathaway), ostvario je 680 miliona dolara neto profita nakon štu mu je američka prehrambena kompanija Mars vratila dug od 4,4 milijarde dolara, jer je preuzeo njeno zavisno preduzeće Vrigli (Wrigley). Bafet je u Vrigli uložio ukupno 6,5 milijardi dolara.

Druge velike Bafetove investicije u godinama krize bile su u banke Goldman Saks i Benk ov Amerika, po pet milijardi dolara u svaku, u kompanije Dženeral ilektriks i Dau hemikal kompani, po tri milijarde dolara, a u osiguravajuću grupu Svis re 2,7 milijardi dolara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ukupna dobit koju je Bafet ostvario zahvaljujući tim ulaganjima već je dostigla 9,95 milijardi dolara.

Prema pisanju lista, ova strategija u potpunosti odgovara devizi kojom se Bafet vodi u poslovanju „Budi plašljiv kada su drugi pohlepni, budi pohlepan kada su drugi plašljivi“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *