Oštre kritike rada Žoze Manuela Baroza

Predsjednik francuske Narodne skupštine iz redova socijalista Klod Bartolon oštro je kritikovao rad Evropske komisije i njenog predsjednika Žozea Manuela Baroza.

„Očigledno je da sam zaista evrofobičan kada je riječ o onome što nam nudi Barozo kako treba da izgleda Evropa i kakva je sada Evropska komisija“, izjavio je juče Bartolon za francuski radio.

On je rekao da se stiče utisak da Brisel „favorizuje finansijski kapitalizam na štetu borbe protiv nezaposlenosti“.

„Konsenzus u Briselu zaista daje utisak da je Evropa samo tu da olakša uspostavljanje finansijskog kapitalizma, a ne da vodi računa o borbi protiv nezaposlenost mladih i da pokreće velike programe investicija sposobnih da uspore borbu protiv nezaposlenosti“, naveo je Bartolon.

On smatra da predsjednik Evropske komisije treba sada da bude imenovan na osnovu političkog kompromisa između evropskih socijalističkih i socijaldemokratskih snaga.

Prema njegovim riječima, „da bi Evropa izašla iz ovog socijalnog blata u kome se danas nalazi, francusko-njemačka odgovornost će biti ogromna u nedjeljama i mjesecima koji dolaze“, prenio je AFP.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ovo nije prvi put da neki od zvaničnika iz redova socijalista oštro kritikuju rad Baroza, prenosi Capital.

Krajem juna ministar za industrijski oporavak Arno Montebur optužio je Baroza da je „pokretačko gorivo Nacionalnog fronta“, a ministar za spoljnu trgovinu Nikol Brik je ocijenio da Barozo nije ništa uradio tokom svog mandatat.

Check Also

Telekom: Osim besplatnih gigabajta, otključani i Extra TV kanali

Nakon besplatnog interneta koji za slobodne dane povodom Dana nezavisnosti poklanjaju korisnicima, Crnogorski Telekom je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.