Muke radnika ZIB-a: Hoće da se zapale

Radnici Zavoda za izgradnju Bara ZIB Mustafa Šabanović i Rafet Husović prijete da će se zapaliti dok ostali radnici ove barske kompanije najavljuju da će stupiti u štrajk glađu. Radnici smatraju da ih je većinski vlasnik, aktuelni gradonačelnik Bara, Žarko Pavićević doveo do prosjačkog štapa, pišu Dnevne novine.

Njima je 1. oktobra istekao kolektivni odmor, ali radnici i dalje nijesu raspoređeni na svoja radna mjesta. Duguje im se devet plata i neizmirenih preko 60 poreza i doprinosa.

“Radim pet godina na crno, već deveti mjesec ne primam platu, od čega da jede moja devetočlana porodica. Ne vidim izlaz iz ove situacije. Čvrsto sam odlučio da ću sebi skratiti život. Ako većinski vlasnik do petka, kako je obećao, ne ispuni svoje obećanje i ako ne budem mogao da ponesem porodici hljeb, kupiću litar benzina i zapaliti se na njihove oči. Neka uživaju do kraja u našim mukama”, kroz suze i u bijesu je rekao Mustafa Šabanović koji u ovom preduzeću radi preko 20 godina.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sa istim problemima je i njegov kolega Rafet Husović koji namjerava da učini isto što i Šabanović.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *