Počelo sa radom Udruženje “Žensko preduzetništvo Cetinja”

Dodajte komentar

Danas je na Cetinju počelo sa radom Udruženje „Žensko preduzetništvo Cetinja“.

“Osnivačice Udruženja je 13 naših dama koje su završile sve one obuke koje su bile predviđene programom. Osim njih, tu je još 25 žena koje ostaju i dalje u programu i učestvovaće u narednim fazama realizacije ovog projekta“, rekla je na otvaranju konsultantkinja UNDP-a za razvoj ženskog preduzetništva na Cetinju Njegosava Vujanović

Svečano su otvorene prostorije Udruženja u kojima će biti izloženi proizvodi žena preduzetnica Cetinja.

“U  cilju povećanja broja žena preduzetnica na Cetinju je započeta realizacija projekta „Razvoj ženskog preduzetništva“, koji je u okviru Programa rodne ravnopravnosti finansiran iz IPA 2010, a sprovode ga UNDP, Delegacija EU i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i prijestonica. Projekat je zasnovan na program edukacije, obuke i pomoći za potencijalne preduzetnice, a realizuje se u fazama.

Programom su od početka godine obuhvaćene razne aktivnosti počev od analize stanja u oblasti ženskog preduzetništva kroz istraživanje i razmatranje akata. Druga faza obuhvatila je  obuku preduzetnica i službenika lokalne uprave i promociju programa,radionice suvenira koje je finansirala prijestonica, dok  se treća faza bavi pojedinačnim programima, mentorstvima, mogućnostima finansiranja, povoljnostima za buduće preduzetnice, kako bi realizovale održiv i uspješan biznis “, pojasnila je Vujanović, prenosi portal Cdm.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Foto: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *