Niko neće VUNKO: Neuspjela 12. licitacija

Dodajte komentar

Na juče zakazanoj 12. licitaciji nije bilo zainteresovanih za imovinu bjelopoljskog ,,Vunka”, koja je bila ponuđena za četiri i po miliona eura. Bivši radnici te kompanije, kako je kazao njihov sindikalni povjerenik Milan Ljujić, potpuno su razočarani što već šest godina ne uspijevaju da prodaju imovinu fabrike, iako se sa početnih 11 stiglo na četiri i po miliona eura.

– Još više smo razočarani i ljuti što država ništa ne preduzima, posebno Vlada, koja ima i najveća potraživanja – kazao je Ljujić, koji je naglasio diskriminatorski odnos institucija prema sjevernom dijelu države.

– Dok se za KAP, Željezaru i Duvanski sve rješava, mi smo građani drugog reda – rekao je Ljujić, dodajući da će stečajni upravnik Radojica Grba, zajedno sa stečajnim sudijom Farukom Mušovićem i odborom povjerilaca, odlučiti koji su dalji koraci za „Vunko”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Imovina „Vunka” obuhvata 92 hiljade kvadrata zemljišta u vlasništvu, sa 60 hiljada kvadrata poslovnih i proizvodnih objekata, te 13,5 hiljada kvadrata zemljišta sa pravom korištenja i početnom cijenom od deset eura po kvadratu.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *