Lazović: Uz INFOFEST mnogi su rasli, a neki i starali

Uz internet i INFOFEST su mnogi u Crnoj Gori rasli, neki i starali, oni koji su rasli, danas su glavna snaga tehonološkog znanja Crne Gore i regiona, a mi koji smo stvarali još uvijek smo u dobroj kondiciji, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo Vujica Lazović, otvarajući ovogodišnji jubilarni, dvadeseti Festival informatičkih dostignuća INFOFEST 2013. koji traje od 29. septembra do 5. oktobra.

Lazović je istakao da smo svi privrženi INFOFEST-u, jer nas on nadahnjuje novom snagom, vedrinom i pozitivnim duhom, prenosi Pobjeda. 

Prema njegovim riječima uz INFOFEST je i Crna Gora tehnološki uzrastala, i slobodno možemo reći da smo ravnopravni članovi svjetske digitalne zajednice.

„To je i svjetski ekonomski forum potvrdio ove godine, rangirajući Crnu Goru po strukturi ICT kompetetivnosti na visokom 48. mjestu. Tom uspjehu je i INFOFEST dao svoj doprinos i uticao na širenje ASST strukture i na povećanje digitalne pismenosti“, kazao je Lazović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

INFOFEST organizuje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore i kompanija „Biznis link“ iz Beograda, i koji već godinama predstavlja najznačajniji ICT događaj u našem regionu.

Prema Lazovićevim riječima, INFOFEST je uvijek uticao na implementaciju i širenje ICT rješenja, u crnogorskoj Vladi i Vladinom okruženju, i u poslovnom okruženju, i kod svih građana.

Učesnici Infofesta će do petka imati priliku da čuju novosti iz razvojnih laboratorija svjetskih tehnoloških lidera (Oracle, Microsoft, IBM, Hewlett Packard, SAP, Ericsson…), prezentacije vodećih ICT kompanija iz regiona (Asseco, Saga, Digit, e-Smart, Čikom, SRC, TeleGroup, Energodata, CHS,…) i novosti iz ponude telekomunikacionih operatera (Crnogorski Telekom, Telenor).

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.