Kriza: U Srbiji automobili i bez učešća i kamate ali kupaca nema

Dodajte komentar

Prodavci novih automobila su Srbiji se dovijaju na razne načine ne bi li nekako namamili kupce i kako-tako završili 2013. godinu, najtežu još od vremena sankcija.

Za prvih devet mjeseci ove godine prodato je tek nešto više od 16.000 novih automobila u Srbiji, a recimo, 2008. u istom periodu, u godini kada je ekonomska kriza tek priprijetila, prodato je oko 46.000 vozila, prenose Novosti.

Zato i ne čudi da je nedavno, južnokorejska kompanija KIA ponudila prodaju svojih automobila na kredit bez učešća i bez kamate, na 60 mjesečnih rata. Pri tome ista kuća nudi i popuste do 2.000 eura za vozila kojih ima na lageru!

Fijat automobili Srbija su još za vreme martovskog sajma automobila obezbijedili “subvenciju”, kažu, iz sopstvenih izvora od 3.000 eura za model “500 L” uz, doskoro najnižu kamatu na tržištu od dva odsto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Većina uvoznika je marže skresala na minimum, a kupcima nude brojne pogodnosti, od besplatnog kasko osiguranja, produžene “potpune fabričke garancije”, do navigacije, patosnica, besplatnog redovnog servisa za sve vrijeme trajanja garancije, besplatnih kontrolnih pregleda.

Nude i kreditiranje od pet do sedam hiljada eura beskamatno… Jedan od dilera je čak, doskoro nudio i desetodnevno ljetovanje u Grčkoj za dvije osobe svakom kupcu!

Predsjednik Srpske asocijacija uvoznika automobila Miloš Petrović kaže da automobili nikada nisu bili jeftiniji, ali da su za prosječni džep srpskog vozača i dalje novi automobili san.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *