Albona uvezla dijamante vrijedne deset miliona eura

Dodajte komentar

Lanac prehrambenih marketa Albona u sefu Crnogorske komercijalne banke (CKB) ima dijamante vrijedne deset miliona eura, koje je uvezla iz Siera Leonea i do kojih sada ne može da dođe, kazao je radnicima te kompanije na jučerašnjem protestu u Nikšiću izvršni direktor kompanije Miroslav Marinković, piše Dan.

– Kompanija će pokušati da pred Privrednim sudom naplati dijamante, koje je uvezla za Rusa Davida Artjunjana. Pokrenut je postupak zbog otuđenja, odnosno prisvajanja dijamanata, nezvanične vrijednosti oko deset miliona eura, koje je on stavio u sef u CKB banci u Podgorici. Tražimo uvid u taj sef, jer ako bi se izvršila naplata od dijamanata, izmirili bi obaveze prema radnicima i dobavljačima, kazao je Marinković.

On je podsjetio da se Rus aneksom ugovora 16. aprila obavezao da će uplatiti dokapitalizaciju, te da je Albona podnijela podnijela protiv njega krivičnu prijavu jer se nije ni pojavljivao ni ulagao obećani novac.

Radnici kompanije Albona nastavili su protest zbog duga za plate. Predstavnik sindikata Albone Vujica Bulatović kazao je da su razgovarali sa Marinkovićem, koji je rekao da nema novca za isplatu duga.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je soapštio da je Marinković obećao da će radnicima u Podgorici povezati radni staž od prodaje zaliha robe, a od onoga što pretekne isplatiće plate. Poreska uprava je, kako je kazao, popisala robu i zapečatila magacin.

Nakon sastanka sa Marinkovićem, radnici iz Nikšića su poručili da će nastaviti dežurstva u zapečaćenim prodavnicama.

Marinković je dodao da je očekivao da će Albona izaći iz krize, jer su se nadali odobrenju kredita od banke.

– Kako banka nije željela da uplati novac na blokirani račun, povlačili smo druge poteze, radili program mjera, kao što je bilo i sa Goranovićem a onda je uslijedila nepremostiva prepreka, kazao je Marinković i dodao da kompanija Goranović nije preuzela Albonu i radnike zbog blokade, piše Dan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *