NIS najbolje preduzeće u Srbiji

Dodajte komentar

Naftna industrija Srbije (NIS) je najbolje preduzeće u Srbiji sa poslovnim prihodima u 2012. godini od preko dvije milijarde evra i neto dobiti od 402,5 miliona evra, navodi se u publikaciji „TOP 500″.

U toj specijalnoj publikaciji nedjeljnika NIN, na drugom mjestu po poslovnom prihodu je Elektroprivreda Srbije (EPS) sa 1,68 milijardi eura, zatim slijedi Telekom Srbija sa milijardu evra, Delez Srbija sa 913 miliona eura, dok je na petom mjestu Srbijagas sa 659 miliona eura.

Po neto dobiti u 2012, na drugom mjestu je Telekom Srbija sa dobiti od 109 miliona eura, na trećem je Telenor sa profitom od 95 miliona eura, zatim slijede PTT Srbije i kompanija Tarket.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Publikacija TOP 500, koja je predstavljena danas u Privrednoj komori Srbije, sadrži listu 500 velikih preduzeća i osnovne podatke o njihovom poslovanju među kojima su i Merkator S, Delta holding, Viktorija grupa, koncern Farmakom MB.

Prema ocjeni analitičara, tima za ekonomska istraživanja Hipo Alpe Adrija banke i kompanije Certus Constalting, najveća preduzeća u Srbiji relativno su solidno poslovala u uslovima krize, bez obzira na zbirni gubitak tokom 2012. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *