Mančester junajted zaradio “čistih” 174,7 mil. eura

Dodajte komentar

U Mančester junajtedu vlada prava euforija, nakon što su analize finansijskog poslovanja kluba u periodu od juna prošle do istog mjeseca ove godine pokazale da je klub prihodovao 434,3 miliona eura, pišu Vijesti.

To i ne bi bilo spektakularno ako se zna da su španski giganti Real i Barselona probili barijeru od pola milijarde eura, ali za razliku od najbojih timova Primere, čija je dobit bila tek par desetina miliona eura, “đavoli” su pokazali da znaju da smanje rashode. 

Zato je klub u vlasništvu američke porodice Glejzer imao čistu dobit od 174,7 miliona eura, za razliku od Reala čija je dobit 36,9 miliona, a Barselone 36.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Napravili smo ogroman korak naprijed u umijeću potpisivanja sponzorskih ugovora, produkciji ali i prodaji dresova i ostalih rekvizita sa amblemom kluba. Ponosni smo na urađeno jer se naša komercijalna djelatnost pokazala kao moćan zamajac daljem razvoju kluba, i omogućiće mu da nastavi sa niskom uspjeha“, rekao je potpredsjednik Mančester junajteda Ed Vudvard.

A koliko je jaka komercijalna služba Mančester junajteda, potvrđuje podatak da je samo nekoliko sati nakon objavljivanja izvještaja o poslovanju, potpisala dva petogodišnja sponzorska ugovora sa Komercijalnom bankom iz Katara i Emirejts NBD bankom iz Ujedinjenih arapskih emirata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *