Škoda Praha će poslati ponudu za izgradnju drugog bloka TE Pljevlja

Dodajte komentar

Škoda Praha ima velika očekivanja da će biti izabrana za partnera u izgradnji drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, jer su visoke profesionalne, ekološke, tehnološke i finansijske karakteristike glavne prednosti ove kompanije, rekao je izvršni direktor kompanije Danijel Jirička.

“Naše iskustvo, kredibilitet i već implementirani projekti u energetskom sektoru garantuju najveći kvalitet, naročito kada se radi o evropskim standardima u oblasti ekologije, visokoj energetskoj efikasnosti i brizi o interesima lokalne zajednice. Realizacija ove investicije pod vođstvom kompanije Škoda Praha će znatno unaprijediti zaštitu životne sredine u regionu”, rekao je Jirička.

Planirano je, kako su istakli u kompaniji, da se rješenje projekta, prije nego Škoda Praha pošalje formalnu ponudu, predstavi zainteresovanoj crnogorskoj javnosti, predstavnicima nevladinog sektora i predstavnicima medija, kako bi se pokazalo da je i interes Crne Gore, a posebno građana Pljevalja, Škoda Praha bude partner na ovom projektu.

Škoda Praha je najveći češki izvođač radova, koji je u mogućnosti da ponudi projekte za proizvodnju energije počevši od faze dizajna preko implementacije do puštanja u rad. Sjedište kompanije je u Pragu, a pored filijala u drugih gradovima Češke Republike, ima i svoja predstavništva u Turskoj, Argentini i Egiptu. Kompanija Škoda Praha ima 500 zaposlenih, prenosi Cdm.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“U svojoj 60 godina dugoj tradiciji poslovanja, realizujući preko stotinu projekata, Škoda Praha je instalirala preko 40.000 MW izlazne energije u 25 zemalja širom svijeta. Škoda Praha ima iskustvo u realizaciji industrijskog projekta decenije u Češkoj – obnove čeških kapaciteta za proizvodnju energije koji je uključivao kompleksnu obnovu elektrana Tušimice II i Prunerov II, novu jedinicu u elektrani Ledvice i novi CCGT u elektrani Počerady. Trenutno, Škoda Praha aktivno razvija svoja ugovorena poslovanja širom svijeta, posebno se fokusirajući na teritoriju Centralne Evrope, Balkana, bivših republika Sovjetskog saveza i jugoistočne Evrope”, ističu u kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *