Tržište cyber kriminala vrijedi oko 104 milijarde dolara

Dodajte komentar

Globalno crno tržište cyber kriminala godišnje dostiže vrijednost od 104 milijarde dolara, a čak 92 odsto kompanija sa Forbesove liste Global 2000 prijavilo je upade u posljednjih 12 mjeseci.

Ovo je posljedica nastanka sve sofisticiranijih načina za deljenje informacija i alata za krađu podataka.

S druge strane, razvoj regulative povećava bezbednosne zahteve što globalnim organizacijama povećava troškove neusklađenosti za 13,7 miliona dolara.

Pored toga, u okruženju u kojem korisnici donose sopstvene uređaje na posao, IT odjeljenje više ne kontroliše sve tačke, što znači mnogo više prostora za pokušaje napada.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

HP (Hewlett Packard) je tim povodom predstavio nove proizvode i usluge koje kompanijama omogućavaju da se izbore sa napadima, da upravljaju rizikom i da poboljšaju zaštitu od sve većeg broja opasnosti.

HP-ovi novi proizvodi i usluge omogućavaju organizacijama da bezbednosnim izazovima priđu kroz jedinstven pregled zaštite informacija, upravljanja rizikom i usklađenosti.

Zasnovana na HP-ovim vodećim istraživanjima i angažovanju bezbednosnih profesionalaca, nova ponuda omogućava organizacijama da se izbore sa napadima, da optimizuju izloženost rizicima i da poboljšaju sopstvene zaštitne kapacitete.

Viši potpredsjednik i generalni direktor Enterprise Security Products HP Art Gilliland je kazao da se kompanije danas ne suočavaju sa pojedinačnim napadačima, već se bore protiv dobro organizovanih protivnika sa velikim budžetima.

„Da bi uspješno sprečili napade, potreban je pouzdan partner koji može obezbediti kompletnu zaštitu sa dovoljno inteligentnim rješenjima koja će onemogućiti napadače. Samo HP može da isporuči takvu zaštitu“, naveo je Gilliland.

Nova i unapređena ponuda obezbjeđuje onemogućavanja prijetnji u realnom vremenu i tehnologije za samostalno ispravljanje problema koje su napadi napravili.

Pored toga, nova rješenja koriste crowd-sourcing pristup za poboljšanje zaštite kao što su HP Threat Central koja obezbeđuje automatizovanu saradnju između organizacija radi borbe protiv aktivnih prijetnji u realnom vremenu, HP TippingPoint Next-Generation Firewall koji rješava rizike koje donose cloud, mobilnost i korisnički uređaji, kao i HP ArcSight donose bezbjednosne tehnologije bazirane na podacima.

HP SureStart je prva i jedina tehnologija za samostalno ispravljanje problema nastalih zbog napada, automatski oporavlja BIOS računara u prethodno bezbedno stanje u slučaju napada ili kvara. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *