Posao iz snova: Pet hiljada dolara za ležanje u krevetu

Američka svemirska agencija NASA regrutuje dobrovoljce koji će ležati u krevetu 70 dana, u svrhu istraživanja uticaja mikrogravitacije na ljudsko telo.

Za ovo izležavanje spremni su platiti pet hiljada dolara mjesečno.

Istraživanje će se odvijati u Svemirskom centru Johnson u Hjustonu (Teksas), gde će kandidati ostajati po dvije nedjelje, radeći svoje svakodnevne aktivnosti, dok će naučnici pratiti dešavanja u njihovom tijelu. Nakon toga će provesti 70 dana ležeći u krevetu, gde će imati svjetlo tokom 16 sati dnevno i osam sati mraka. Na raspolaganju imaju videoigre, TV, knjige, internet, hranu po želji, a dozvoljene su i posjete. Takođe, tu je i mogućnost tuširanja u krevetu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Jedini trenuci kada je kandidatima dozvoljeno da se pomaknu iz kreveta su kada naučnici sprovode testove promena u kostima, mišićima, cirkulaciji, probavi i imunološkom sistemu ili kada su podvrgnuti novom programu vježbi u krevetu, pomoću specijalno dizajnirane opreme.

Nakon ovih 70 dana dolazi rehabilitacioni period od dvije sedmice, tokom kojeg će kandidati vratiti svoje tijelo u formu, prenosi Bizlife.

Nažalost, za posao se mogu prijaviti samo američki državljani ili osobe sa stalnom dozvolom boravka u SAD-u. Ovako izgleda obrazac za prijavu.

Check Also

Dragan Bošković na čelu Udruženja naftnih kompanija

Na redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja naftnih kompanija (UNK) Crne Gore za novog predsjednika izabran je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *