Krivokapić: Ponuda Hrvata konkretnija i ozbiljnija

Dodajte komentar

Predstavnici hrvatske TLM- TVP i indijske kompanije  Vedante risortis već dva dana obilaze Kombinat aluminijuma Podgorica.  Predstavnik sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić ocijenio je da je ponuda Hrvata konkretnija i ozbiljnija.

“Primijetio sam da je  u delegaciji koja je došla iz  Hrvatske jedan od predstavnika koji je već radio za Kombinat aluminijuma, kada su se radile nove ćelije, tako da imaju kompletnu informaciju o proizvodnji i svakom dijelu KAP-a,  zato mislim da se može ubrzo očekivati ponuda”, naveo je Krivokapić.

Interesovanje investitora pozdravljaju i u drugom sindikatu, ali i upozoravaju.

“Bilo koji investitor da bude, ukoliko ima namjeru da uradi ovo što je uradio prethodni investitor, bolje je da ne dolaze, nego da dokrajče fabriku”, kazala je Sandra Obradović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Valjaonica iz Šibenika, čiji su vlasnici braća Marko i Loran Pejčinovski kao samostalno trgovačko društvo postoji od 2009.

“Ljudi iz Šibenika  bave  se preradom aluminijuma, nemaju svoju proizvodnju.  Njihova proizvodnja bi bila na nivou od 90.000 tona, što bi mogla biti kompletna proizvodnja KAP-a”, ističe Krivokapić.

Šta se tiče indijske firme, ona je vlasnik preko svojih offshore kompanija 15 odsto akcija KAP-a. To ulaganje, bi napominje Krivokapić bilo mnogo značajnije za Crnu Goru, jer bi se radilo o kompletnom repro-lancu, a ne samo o KAP-u.

Hrvati, Indijci ili neko treći, problem će, ističe Krivokapić biti struja.

No, hrvatska kompanija , kaže najvjerovatnije ne bi uslovljavala subvencijama za struju, jer u toj državi to nije dozvoljeno nakon ulaska u EU.

“S tim što bi oni bili spremni da plaćaju tržišnu cijenu struje, što znači da oni ne bi bili spremni da ulažu u novi izvor električne energije, što mislim da za našu državu nije dobro, tako da mislim kada bi se pojavio veći investitor, po uzoru na  Indijce,  to bi bilo dobro, da se uradi novi izvor i tako pokrije ne samo KAP, nego cijela ekonomija Crne Gore”, zaključio je Krivokapić.

(Izvor: Antena M)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *