SsangYong ostvario profit, povećava proizvodne kapacitete

Dodajte komentar

Prvi put za posljednjih šest godina SsangYong Motor, južnokorejski proizvođač specijalizovan za SUV vozila, je ostvario profit – objavio je predsjednik kompanije G-din Lee na konferenciji za novinare, održanoj protekle nedjelje.

U drugom kvartalu 2013 godine elitni južnokorejski proizvođač prodao je ukupno 38 195 luksuznih automobila i SUV vozila, što je rezultiralo ostvarenom neto dobiti u visini od 6.2 milijarde vona.

Zbog povećanje tražnje za modelima iz porodice Korando i Rexton W došlo je do kašnjenja sa isporukama od skoro dva mjeseca, međutim ovaj problem je na putu da bude riješen uvođenjem dodatne smjene na Proizvodnoj liniji 3, koja je već pokrenuta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– “Povećanje proizvodnih kapaciteta fabrike u Pjongtek-u (Južna Koreja) će zadovoljiti povećanu tražnju za obnovljenom gamom SsangYong-a i učvrstiti uspješan trend, koji nas trenutno raduje” – zaključio je gospodin Lee, s ponosom napominjući da je u ovom momentu SsangYong jedini južnokorejski proizvođač koji bilježi rast prodaje na domaćem tržištu, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *