Dodatne prihode pojeli krediti za KAP

Dodajte komentar

Vlada pokušava da iz tekućih prihoda uz dodatnu štednju do kraja godine izmiri preostale ovogodišnje obaveze kako ne bi morala da predlaže Skupštini izmjene državnog budžeta, saopšteno je Vijestima u izvršnoj vlasti.

Prema sadašnjim projekcijama u ovoj godini biće naplaćeno 68 miliona eura više u odnosu na ono što je planirano, odnosno 109 miliona više u odnosu na kraj prošle godine. Tim novcem bi se pokrio trošak koji budžet ima po osnovu pada garancija države za kredite KAP-a od 103 miliona eura.

Prostor za zaduženje od ukupno 250 miliona eura, koje je odobreno za ovu godinu, biće iskorišćeno u potpunosti. Dodatni trošak za budžet, procjenjuju u Vladi, predstavljaju sudska izvršenja od 33 miliona eura za čiju isplatu će nedostajati oko 10-ak miliona.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Planirano je da se novac koji će nedostajati za sudska izvršenja obezbijedi kroz prihode i dodatne uštede”, rekao je izvor Vijesti.

Podsjećamo da je premijer Milo Đukanović juče rekao da za sada nema potrebe za rebalansom budžeta jer su prihodi iznad planiranih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *