Počeo Miločerski razvojni forum

Dodajte komentar

Miločerski razvojni forum, na kojem će biti riječi o ekonomskoj krizi, obrazovanju i zapošljavanju mladih, počeo je u nedjelju veče u Budvi održavanjem sjednica organizacionog odbora i predsjedništva Društva ekonomista i menadžera Crne Gore. Forum se održava u miločerskom hotelu „Maestral“, a trajaće do srijede, 11. septembra.

Uvodno izlaganje na forumu u nedelju će imati predsjednik Društva ekonomista i menadžera Crne Gore Veselin Vukotić, dok će o obrazovanju u politici razvoja Crne Gore govoriti premijer Milo Đukanović.

Planirano je i da na temu „Biznis i obrazovanje – pogled Američke privredne komore u Crnoj Gori“ govore njen izvršni direktor Edin Seferović i menadžerka Univerziteta Donja Gorica Sandra Tinaj.

Na forumu će biti predstavljeni i projekti Porto Montenegro, Azmont investments, Luštica bay i Quatari Diar Property investment Montenegro, a planirano je i održavanje nekoliko okruglih stolova.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prezentacija Zimske škole preduzetništva i inovacija za mlade i projekta organske proizvodnje na primjeru Srbije planirane su za drugi dan, kada će biti riječi i o obrazovanju i tržištu rada u EU.

U okviru foruma će biti organizovani i okrugli stolovi o obrazovanju i bezbjednosti hrane, informatici, agro-turizmu i ruralnom razvoju, kao i kreativnoj industriji.

Posljednjeg dana foruma biće održani okrugli stolovi o ekonomskoj krizi i finansijskim tržištima u regionu, kao i o finansijskoj pismenosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *