Ruski milijarderi kupuju Partizan i Zvezdu?

Dodajte komentar

Za kupovinu fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda, kako Naše novine saznaju, zainteresovani su ruski milijarderi, vlasnici dva ruska prvoligaška kluba.

Među potencijalnim investitorima ne nalazi se aktuelni sponzor Crvene zvezde, naftna kompanija Gazprom, ali ima indicija da je bivši šampion Evrope i svijeta veoma zanimljiv za milijardera Suleymana Kerimova. Vlasnik ruskog premijerligaša Anzhija odlučio je da smanji ulaganja u taj klub jer se suočava sa ozbiljnim optužbama bjeloruskog istražnog komiteta za kriminalne aktivnosti u oblasti proizvodnje kamene sode, pa bi mu dolazak u Srbiju i investiranje u naš sport pomoglo da svoje poslove prebaci na tržište jugoistočne Evrope, prenose Naše novine.

Podsjetimo, vicepremijer Srbije, Aleksandar Vučić održao je preksinoć sastanak sa rukovodećim ljudima naša dva najveća kluba i izložio im plan privatizacije, čija bi realizacija trebalo da počne na kraju ove sezone, pišu Naše novine, prenosi Bizlife. Vučić je takođe pozvao medije da pomognu novom ministru sporta Vanji Udovičiću oko privatizacije i upliva zdravog kapitala. „Molim vas da pomognete Udovičiću da unesemo kapital u srpski sport. Dok se to ne uradi, cio sistem neće biti zdrav“, istakao je prvi potpredsjednik Vlade i dodao da je to za dobro građana i navijača jer neće kao sada plaćati 10-15 miliona eura za klubove.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kad je riječ o vrijednosti zemljišta oko Marakane, ona prema grubim procjenama iznosi 64 miliona eura (plac se prostire na 16 hektara, ua za kvadrat poslovnog prostora Crvene Zvezde može da se dobije oko 400 evra). A budućem vlasniku FK Partizan neće promaći sportsko-rekreativno centar Zemunelo, koji je u vlasništvu crno-bijelih (površina od preko deset hektara, sedam travnatih i dva terena sa vještačkom travom, zgrada površine od preko 4 hiljade kvadrata). Ova dva objekta Naše novine stavljaju u prvi plan, kada je u pitanju imovina koju će budući vlasnik dobiti sa klubom, prenosi Bizlife.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *