Hypo banka radi uobičajeno

Hypo Alpe Adria banka u Srbiji, kao i ostale članice Hipo Alpe Adria grupe nastavljaju poslovanje u skladu sa aktuelnim planovima, saopštila je ta banka.

U saopštenju se navodi da ne postoji nikakva neizvjesnost u pogledu daljeg razvoja i naglašava se da su informacije o navodnom gašenju ove bake, prema odluci Evrospke komisije – potpuno neistinite.

Proces reprivatizacije banke se u potpunosti odvija u skladu sa koracima koji su već realizovani i koji su predviđeni za period od naredne dvije godine.

Odlukom Evropske komisije samo su potvrđene mogućnosti daljeg poslovnog razvoja, kako Hypo Alpe Adira grupe u cjelini, tako i svake njene članice.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Istom odlukom odobren je i plan reorganizacije u okviru koga je predviđeno da članice Hypo Alpe Adria grupacije, koje posluju u regionu jugoistočne Evrope, dobiju novog vlasnika do kraja 2015. godine.

Strateškim pristupom i unapređenjem proizvoda i usluga, Hypo Alpe Adria grupa će nastojati da održi stabilno poslovanje i pronađe najadekvatnijeg novog vlasnika za poslovnice u jugoistočnoj Evropi, tokom naredne dvije godine, navodi se u saopštenju Hypo Alpe Adria banke. (B92)

Check Also

Mirko Mazalica izabran za novog direktora TE Pljevlja

Za novog direktora Termoelektrane (TE) Pljevlja izabran je mašinski inženjer Mirko Mazalica, koji je do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *