Kupcima DKP-a produžen rok: 15 dana da obezbijede 7.1 milion eura

Dodajte komentar

Tenderska komisija Savjeta za privatizaciju produžila je juče potencijalnom kupcu Novog duvanskog kombinata – konzorcijumu tri kompanije: Primat iz Užica, Partner Company iz Danilovgrada i Jaz expres iz Budve, za 15 dana rok za uplatu 7,1 milion eura za akcije kombinata u vlasništvu Vlade i Opštine Podgorica.

Zbog toga je juče na neodređeno vrijeme otkazana skupština akcionara Novog duvanskog.

U narednih 15 dana, kako je to juče nakon sjednice Tenderske komisije potvrdio „Vijestima“ njen predsjednik Branko Vujović, potencijalni partner i investitori iz Njemačke trebalo bi da validnim bankarskim dokumentima uvjere Vladu da će novac zaista biti uplaćen.

Zahtjev potencijalnog kupca sa kojim su Vlada i Opština Podgorica još 18. juna potpisali kupoprodajni ugovor samo je djelimično uvažen, jer je konzorcijum prethodno tražio da im se omogući dodatni rok od 45 dana, za uplatu kompletne kupoprodajne cijene.

[widgets_on_pages id=”Baner”]”

Kako su „Vijesti“ još juče objavile predstavnici danilovgradske Partner Company će 11. septembra u Podgoricu dovesti šest predstavnika renomirane državne njemačke kompanije za proizvodnju duvanskih mašina, Hauni, i privatne kompanije Rocke & Co, na čelu sa Nikolajem Zimbalom i Gregorom Heningom.

Očekuje se da će tada njemački investitori širu javnost upoznati sa svojim planovima i rokovima za realizaciju investicija. Kupac Novog duvanskog izrazio je želju da što prije krene sa pripremnim građevinskim radovima na Ćemovskom polju iza Distributivnog centra, gdje bi trebalo za godinu da bude izgrađena nova fabrika cigareta.

Sindikalni povjerenik Novog sindikata DKP-a u stečaju Željko Vujadinović podržao je odluku Tenderske komisije što je dala šansu domaćim i njemačkim investitorima da prezentiraju svoje planove.

„Očekujemo da će predstavnici Vlade i Opštine biti pozvani i da će uzeti aktivno učešće u svim daljim koracima, ali i predstavnici Novog sindikata DKP-a. Radnici definitivno mogu odahnuti jer će postati aktivni učesnici razgovora sa renomiranim investitorom iz Njemačke.

Očekujemo takođe da će kupac u dodatnom roku dati Vladi potrebne bankarske garancije za investicije“, zaključio je Vujadinović.

U Novi duvanski trebalo bi da pređe oko 170 radnika iz sadašnjeg Duvanskog. (vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *