Korisni savjeti braće Troter i Homera Simpsona

Dodajte komentar

Iako porodično preduzeće “Trotters Independent Traders” nije uvek djelovalo u skladu sa zakonom, iz njihovih poslovnih poteza može da se izvuče nekoliko savjeta za uspješno poslovanje. Delboy, Rodney i ujak Albert daleko su od uspješnih preduzetnika, ali svojom lukavošću i snalažljivošću su ponekad uspjevali da zarade pokoju funtu.

Takođe, uprkos tome što Homer Simpson ne važi za finansijskog stručnjaka, on svojim obožavateljima nudi vrlo praktične savjete u poslovnoj sferi.

“Sljedeće godine u ovo vrijeme bićemo milioneri” često je Delboy govorio svom mlađem bratu Rodneyu. Ne gubite nadu. Ne obazirite se na govorkanja okoline i slijedite svoj san, jer upornost se uvijek isplati.

“Odvažni pobjeđuju“ još je jedna poslovna maksima poduzetnika iz Peckhama. Budite odvažni. Uz dozu entuzijazma i samopouzdanja i najluđe ideje postaju stvarnost. Vjerujte u sebe i budite hrabri, jer sreća ne čeka nekog drugog.

Budite strpljivi. Najuspješnije kompanije današnjice često su rizikovale i ulazile u projekte koje su svi drugi osuđivali na propast.Microsoft, Apple i IBM sa poslom su krenuli iz garaža, a danas su tehnološki divovi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ako vam se ne dopada ono što radite, nemojte da štrajkujete. Jednostavno, dolazite na posao ali ga obavljajte polovično”, kaže Homer.

Poznati debeljko iz animirane serije Meta Groninga naveo je tri rečenice koje su korisne za svakog radnika. To su: “Pokrivaj me”, “Odlična ideja, šefe” i “Bilo je tako kada sam stigao”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *