Električni automobil „tesla“ stigao u Švajcarsku

Dodajte komentar

Nakon prave eksplozije prodaje električnih vozila kalifornijske kompanije Tesla motors na domaćem tržištu, prvi primjerci isporučeni su ove nedjelje švajcarskim klijentima.

Kako prenosi švajcarski list 24 sata, ovaj američki proizvođač sa sjedištem u Silicijumskoj dolini, prodao je u periodu od aprila do juna 4.714 vozila samo na kalifornijskom tržištu, gdje su ova vozila daleko popularnija nego u ostatku SAD.

U drugom tromjesečju 2012. prodato je svega 14 električnih vozila, tako da je rast gotovo fantastičan 33.000 odsto, ističu u kompaniji.

Prema podacima koje je objavilo Udruženje kalifornijskih prodavaca automobila, u posmatranom periodu, električni automobil „tesla“, po broju prodatih primjeraka, prevazišao je neke tradicionalne marke, kao što je „jaguar“, „land rover“, „porše“ i „volvo“, čak i „fijat“ i „micubiši“.

Daleko ispred zadržali su se jedino dugogodišnji lideri među automobilskim brendovima, na ovom tržištu, „tojota“ i „honda“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sa cijenom od 62.000 dolara, „tesla“ automobil nije daleko od srednje i manje skupih vozila na tržištu, tako da ga ova cijena pozicionira među srednje skupa luksuzna vozila, prenosi Capital.

List navodi da su prvi primjerci električnih automobila kompanije Tesla motors ove nedjelje stigli u Švajcarsku, a u pitanju je model „tesla S“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *