Triglav grupi zlatna nagrada ARC za godišnji izvještaj

Dodajte komentar

Na najvećem nezavisnom svjetskom ocjenjivanju godišnjih izvještaja Arc Award Triglav grupa (u okviru koje posluje crnogorsko Lovćen osiguranje) ponovo je posegnula za nagradom i osvojila zlatno priznanje za Godišnji izvještaj Triglav grupe za 2011. godinu, prenose iz kompanije.Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je rekordnih 2.260 radova iz 34 države svijeta.

Godišnji izvještaj Triglav grupe(u okviru koje posluje crnogorsko Lovćen osiguranje), koji sa 2011. godinom predstavlja nove dimenzije poslovanja i uvodi nova komunikacijska rješenja, ovogodišnji je međunarodni žiri nagradio sa zlatnim priznanjem za njegovu komunikacijsku vrijednost. To izuzetno dostignuće plod je saradnje Zavarovalnice Triglav i Studia Kernel. Žiri sastavljen iz vrhunskih stručnjaka za odnose sa investitorima, finansijerima, piscima, dizajnerima i fotografima, ove je godine ocjenjivao rekordnih 2.260 radova iz 34 zemlje.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ključni korporativni komunikacijski alat najveće osiguravajuće-finansijske grupe u Sloveniji i jedne od vodećih u jugoistočnoj Evropi bio je kod svog izvještavanja još više nego do sada trajnosno usmjeren i dostupan, jer dokument nije više dostupan samo krugu korisnika koji je  manje više jednak ukupnom broju štampanih primjeraka, već je njegov domet mnogo širi.

Godišnji izvještaj Triglav grupe za 2011. godinu na slovenačkom i engleskom jeziku može se naći na web stranicama (www.lp2011.triglav.eu i www.ar2011.triglav.eu), koje se mogu  gledati mobilnim telefonima, dok su grafički prikazi dostupni i u Excel formatu. Pristalicama  mobilnih uređaja izvještaj je namjenjen u formatu App za iOS odnosno iPad te aplikacija za operativni sistem Android. Klasično izdanje dopunjeno je QR-kodovima.

Godišnji izvještaj Triglav grupe za 2011. godinu primio je i ovogodišnje priznanje Gold Quill (Zlatno pero) Međunarodnog udruženja poslovnih komunikatora (IABC), a takođe je primio nagradu u izboru za Najbolji godišnji izvještaj, koji svake godine organiziraju novine Finance u sudjelovanju sa Poslovnom akademijom Finance. Naime, Zavarovalnica Triglav je u kategoriji finansijskih ustanova osvojila dva priznanja – za najbolje izvještavanje o trajnosnom razvoju i za najbolje komuniciranje. Komunikacijsku vrijednost godišnjih izvještaja Triglav grupe dokazuje i zlatna nagrada Arc Award iz 2011. godine, kada je bio njezin izvještaj za 2009 godinu uvršten u izbor dostignuća godine.

Ovogodišnje nagrade ARC, koje se smatraju za najviše priznate na području ocjenjivanja komunikacijske vrijednosti godišnjih izvještaja, biće dodjeljene 26. septembra u Njujorku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *