Radno mjesto iz snova – putnik oko svijeta

Dodajte komentar

Kako vam se čini ideja da putujete oko svijeta godinu dana potpuno besplatno. Ah da, tu je još jedna sitnica – kao naknadu za ovaj „napor“ dobićete platu od 100.000 dolara.

Srećni dobitnik posla iz snova moraće da tokom putovanja fotografiše i piše tekstove o destinacijama koje obilazi i da ih objavljuje preko društvenih mreža. Rok za prijavu je 15. septembar, a kandidat treba da pošalje video koji traje 60 sekundi u kojem će opisati zašto je on najbolji za taj posao. Put od Berlina do Maldiva uglavnom bi vodio preko manje istraženih zemalja.Oglas za opisani posao objavio je turistički portal „CNTraveler“, a da će privući čitavu armiju avanturista (posebno onih nezaposlenih), u to nema sumnje. Uostalom, ovo nije prvi put da se neka firma dosjeti da ponudi posao iz snova uz jasnu računicu da joj zauzvrat sljeduje – marketing iz snova. Kad god bi se pojavio sličan oglas o tome je brujala čitava planeta i gotovo da nije bilo medija koji nije prenio vijest.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Vjerovatno najpoznatija i najuspješnija kampanja bila je ponuda turističke organizacije Kvinslenda za „Najbolji posao na svijetu“. Pozicija „čuvara ostrva“ obuhvatala je šestomjesečni boravak u vili vrijednoj milion dolara na ostrvu Hamilton, besplatan prevoz i bogatu platu. Dužnosti pobjednika bile su objavljivanje snimaka, blogova i foto-dnevnika. Prijavilo se 35.000 kandidata, a pobjednik je bio izvjesni Ben Sauthol iz Ujedinjenog Kraljevstva. Mediji iz čitavog svijeta mjesecima su pratili priču. Kada su stavili računicu na papir, turistički poslenici Kvinslenda mogli su da budu zadovoljni – za milion dolara, koliko ih je koštala čitava akcija, dobili su globalni publicitet ukupne vrijednosti 200 miliona dolara. O nagradama na najprestižnijim festivalima reklama da ne govorimo.

Srećnom dobitniku „najboljeg posla na svijetu“, međutim, zamalo da ponestane sreće. Posljednje nedjelje na poslu ožarila ga je meduza čiji otrov može da ubije čovjeka. Ben je ipak preživjeo i potpuno se oporavio. Na ostrvu koje je čuvao kasnije se i vjenčao. Danas je ambasador turizma Kvinslenda i ne odustaje od avantura.

Testeri kreveta i prostitutki

Visoko na listama najboljih poslova na svijetu kotira se pozicija „testera luksuznih kreveta“. Rozin Medigan iz Birmingema svake večeri spava na luksuznim bračnim krevetima koje ocjenjuje i za to je plaćena hiljadu funti mjesečno.

Nije loše prošao ni Tomi Linč, koji godišnje pređe više od 30.000 kilometara testirajući tobogane u hotelskim kompleksima.

Oni koji nemaju problema sa moralom sigurno će zavidjeti Čileancu Džejmiju Raskoneu. Njegov zadatak je da za čuvenu Madam Fiorelu testira – prostitutke, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *